Budapesten nyílt meg a régió első Apple Centere

Budapesten nyílt meg Közép-Európa első Apple Centere. Az Andrássy út 4. szám alatt ma felavatott központ bemutatóteremmel, oktatóközponttal és szervizzel várja a cég termékei iránt érdeklődőket. A vállalat közleménye szerint azért esett a választás hazánkra, mert Magyarországon az Apple háromszor akkora növekedési ütemet ért el a számítógépek eladása terén, mint az amúgy igen dinamikusan növekedő anyacég. Mint kiderült: a tavalyi első fél évben értékesített közel ezer számítógép helyett az idei első hat hónapban 2042 kelt el hazánkban, míg az iPod-eladások az első negyedévhez képest megduplázódtak. Az év végéig havi 1000 iPod értékesítését tervezik.

„Közép-Európa első Apple Centerének megnyitásával célunk a dinamikus növekedés folytatása, a brand jelenlétének további erősítése, valamint a professzionális termékek értékesítésén kívül a Mac mini segítségével az otthoni felhasználók meghódítása”– mondta Emanuele Massimo, az Apple magyarországi képviseletének ügyvezetője. A megnyitón az is kiderült, hogy az iPod magyarországi arcának Geszti Pétert választotta a vállalat.

Az Apple a digitális zenelejátszók piacának 60 százalékát uraló – a 21. század walkmanjének is nevezett – iPodnak és a zeneszámok internetes letöltése terén is piacvezető iTunesnak köszönheti, hogy ma a legbefolyásosabb márkák között tartják számon.

A vállalat az év elején mutatta be Mac mini névre keresztelt számítógépét, történetének legolcsóbb komputerét, mellyel az otthoni felhasználók szélesebb tömegeit veszi célba.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények