Bostonban is erőszak lett az Uber-fuvarból

Egy bostoni férfit vett előzetes letartóztatásba az amerikai rendőrség, miután december tizenhatodikán megerőszakolt egy nőt, aki az Uber szolgáltatását szerette volna igénybe venni. A 46 éves férfit saját lakásán fogták el – tudta meg a Bloomberg.

A rendőrség nyilatkozata alapján az azonosítás könnyen megtörtént, ugyanis az Uber minden segítséget megadott, a rendszereikben pedig rögzítésre került a fuvar. A rendőrség még vizsgálja, hogy miért alakultak így az események. Felmerült az is, hogy kifejezetten ezért állt sofőrnek a férfi. Ahogy arról az IT café is beszámolt korábban, hasonló eset történt Indiában, ahonnan végül kitiltották az Ubert, majd a többi interneten rendelhető kvázitaxi-társaságot is.

Sajnos azonban itt nem ér véget a történet, a The Boston Globe legalább két, de inkább három esetről tud, ami hasonlóan végződőtt vasárnap. A Budapestre egy hónapja érkező Uber felváltva hozza a tőkeinjektálásról szóló híreket (már 40 milliárd dollárnál járnak), miközben sorra tiltják ki őket (nem csak) európai országokból, az utóbbi időben nem tudnak megúszni egy hetet sem botrány nélkül.

Nem csak az utasok járhatnak rosszul a hatóságok és az Uber kritikusai szerint is elégtelen kiválasztási folyamat káros, hiszen potenciálisan olyan embereket enged a volán mögé, akiket egy taxitársaság azonnal kiszűrne. De akár maguk a sofőrök is húzhatják a rövidebbet, ha felelőtlenül lépnek be az Uber autófinanszírozási programjába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények

  • Januártól nem jár francia Uber

    Először hagyták volna, hogy működjön a szolgáltatás, aztán a taxisok kimentek tüntetni. A belügyminisztérium meggondolta a dolgot, mégis kitiltják az utakról a nettaxi-sofőröket.

  • Nem kell tovább várni a mai napi Uber botrányra

    Polgári perek, kerületi ügyészek, újabb betiltások a taxigyilkos alkalmazás körül. Thaiföld, Spanyolország, Hollandia a legújabb betiltók listáján. Nem csak a sofőrök miatt.

  • Az Uber után a többieket is kitiltja Újdelhi

    Azt felejtették el az internetes taxitársaságok, hogy a szabályok rájuk is vonatkoznak – áll a városi közlekedési osztály indoklásában.

  • Betiltották az Ubert Indiában

    Nem szolgáltathat az Uber Újdelhiben. Az épphogy elindult alternatív taxiszolgáltató helyi sofőrjeivel ugyanis nem volt minden rendben. Pénteken egy nőt megerőszakoltak.