Idén is lesz programozóverseny a BME-n

Hirdetés

A nagy hírnévnek örvendő, immáron hagyományos BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt természetesen idén is megrendezik, sorozatban a kilencedik alkalommal. Tavaly nem kevesebb, mint 207 csapat nevezett a jeles eseményre, összesen 5 kontinens 41 országából, mintegy külön hangsúlyozva a verseny nemzetközi jellegét. A megmérettetés szervezője, a Magyar Mérnök –és Informatikushallgatók Egyesülete (MAVE) idén is népes mezőnyre számít.
A jelentkezőknek először egy online programozási erőpróbán kell bizonyítaniuk képességeiket, amelyet február 28-án rendeznek meg. Ezt követően a legjobb 27 csapat továbbjut a döntőbe, kiegészülve a tavalyi év három legjobb programozógárdájával, akik automatikus meghívást kaptak a végső megmérettetésre. A döntőt a szokásokhoz híven a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartják meg május 1-jei kezdettel.
Minden küzdelemre éhes programozónak ajánlatos a lehető legalaposabban felkészülnie, hiszen a sikerhez nem elegendő pusztán a kódok villámgyors begépelése: a feladatok összetettsége okán szükség van a hálózatokban, a mesterséges intelligenciában, az algoritmuselméletben és a számítástechnikai grafikai megoldásokban való magas szintű jártasságra – valamint természetesen jól működő, összehangolt csapatmunkára. Ízelítőül a korábbi évek feladványi itt tekinthetőek meg.
A „leckék” megoldása során gyakorlatilag bármilyen fejlesztőeszköz vagy könyv bevethető, illetőleg az operációs rendszer is szabadon választható. Minden résztvevő a saját számítógépén dolgozhat, ami a szervezők elmondása szerint a kényelmes munkakörülményeket hivatott szavatolni. Idegen segítséget igénybe venni, „e-puskázni” természetesen tilos.
A versenyre jelentkezni három fős csapatokban lehet a www.challenge24.org weboldalon, a regisztráció határideje február 21. Az eseményeket, fejleményeket, eredményeket ugyanezen oldalon lehet majd figyelemmel kísérni.

Azóta történt

Előzmények