A Samsungé a BlackBerry szuperbiztonságos tabletje

A hannoveri CeBIT technológiai találkozón mutatta be a BlackBerry új termékét, egy olyan tabletet, mely az ígéret szerint különlegesen biztonságos gépet kínál az állami és a céges szektornak – egy olyan táblagépet, amellyel biztonsági kockázat nélkül lehet használni akár az olyan alkalmazásokat is, mint a Facebook, a Twitter vagy a YouTube.

Hirdetés

A Secutablet nevet kapott eszköz komoly gyártói kooperációban jött létre: az alapgép a Samsung Galaxy Tab S 10.5, a biztonsági célú fejlesztéseket a BlackBerry által tavaly decemberben felvásárolt, saját titkosítási, illetve lehallgatásvédelmi technológiával rendelkező Secusmart végezte, a szabad alkalmazáshasználatot pedig az IBM biztosította egy olyan technológiával, amely képes elszigetelni az alkalmazásokat a gépen tárolt védendő adatoktól.

A 2015 harmadik negyedévében megjelenő, borsos árú, 2250 euróba kerülő táblagép célközönsége a közszféra és a vállalati szektor, ahol különösen fontos, hogy az alkalmazottak gépeit a felhasználói hanyagság ellenére is meg tudják védeni a kártékony programoktól. A táblagép kiadása a BlackBerry új vezetője, John Chen által másfél éve indított új piacpolitika része: a korábban nagy presztízsű, ám pár éve erősen megroggyant vállalatot úgy igyekeznek talpra állítani, hogy a fogyasztói piac helyett a céges és az állami szférára koncentrálnak.

A BlackBerry közölte, hogy élénken érdeklődnek a táblagép után, például Németországban is vizsgálják a biztonságosságát, és ha megfelel az elvárásoknak, a cég szállíthat a német államnak.

Azóta történt

Előzmények