Bill Gates szerint nehéz kiválasztani a Microsoft új vezérigazgatóját

Augusztus óta keresi a Microsoft igazgatótanácsa az augusztusban visszavonulását bejelentő jelenlegi – és a vállalat 38 éves fennállása óta mindössze második – vezérigazgatójának utódját. A lehetséges jelöltek köréről eddig csak kevés információ szivárgott ki, a feladattal megbízott négyfős bizottság tagjai pedig csak elvétve, vagy egyáltalán nem beszéltek a keresésről.

Hirdetés

Bill Gates a Microsoft éves részvényesi gyűlésén megtörte a jeget, de ő is elég szűkszavúan és általánosságban beszélt, neveket vagy határidőket nem említett. A cégalapító, egykori vezérigazgató és a Microsoft főrészvényese elmondta, hogy sok belső és külső jelöltet hallgattak meg eddig, és elégedettek az eddigi eredménnyel, de hozzátette, hogy határidőket nem fog beszélni. „Ez egy komplex pozíció, sok különböző jártasságra, tapasztalatra és képességre van szükség. Az új vezérigazgatónak egy komplex globális üzletet kell majd irányítania, és nem okozhat gondot számára egy technológiaközpontú vállalat vezetése, és a legjobb embereinkkel való együttműködés, a felmerülő lehetőségek megragadása.”

Hétvégén a Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Microsoft igazgatótanácsa november 18-án dönt arról, hogy ki legyen az a 3-5 jelölt, akik bejutnak az utolsó körbe. Bár a Microsoft a kiválasztással kapcsolatban hivatalosan továbbra sem ad semmilyen információt, Gates tegnapi megnyilvánulása arra utal, hogy a folyamat jól halad, és a cég akár még idén megnevezheti Ballmer utódját.

Azóta történt

  • Idén már nem választ új vezérigazgatót a Microsoft

    A keresésért is kiválasztásért felelős bizottság elnöke a vállalat hivatalos blogján jelentette be, hogy jövő év elejére halasztják a döntést.

  • Alan Mulally nem hagyja ott a Fordot a Microsoftért

    Hónapok óta tartotta magát a pletyka, hogy Alan Mulally lehet a Microsoft következő vezérigazgatója, a Ford vezetője –a vállalat igazgatótanácsának nyomására – tiszta vizet öntött a pohárba.

  • Belülről választhat vezérigazgatót a Microsoft

    Az esélyesnek számító külső jelöltek „elfogytak”, többen nyilvánosan is kijelentették, hogy nem kívánnak a Microsoft vezérigazgatói székébe ülni. Több forrás szerint így a vállalati divíziót irányító Satya Nadella lehet Steve Ballmer utódja.

  • Szakmák fognak kihalni, de nem készültünk fel

    Bill Gates főleg a sofőrök, pincérek és a nővérek sorsát félti. 20 éven belül szoftverek helyettesíthetik őket. A telemarketingesek, de még a könyvelők sincsenek biztonságban.

Előzmények