Belfiore egy év szabadságra megy, egyre több a linuxos Azure

Hirdetés

A Linux támogatásáról biztosította közönségét az All Things Open konferencián Mark Russinovich, a Microsoft Azure üzletágának technológiai vezetője. Beszédében természetesnek nevezte a nyílt rendszerek támogatását, ami az Azure esetében valóban elengedhetetlen.

A Microsoft felhőplatformja indulásától támogata a Linuxot, mára ott tart a vállalat, hogy ötből négy megoldás a nyílt operációs rendszert használja. Russinovich arra kérte hallgatóságát félig viccesen, hogy küldjenek önéletrajzot. A ZDNet vette a fáradtságot, és utánanézett, hogy mennyire kell komolyan venni egy ilyen felkérést. 498 munkalehetőség található a Microsoft karrieroldalán, amiben a Linux keresőszó szerepel, illetve az Open Source kifejezés is 330, az USA területén kívüli állásnál szerepel. A GitHubon is több száz Microsoft projekt található, ami elég komoly fordulat a ballmeri vállalat hozzáállásához képest.

Mindeközben Joe Belfiore, aki a Windows 10 Mobile fejlesztéseit vezeti, bejelentette, hogy több időt kíván tölteni a családjával, ezért világ körüli útra indul velük, hiszen a főbb munkálatokat befejezték, a vállalat pedig már a megjelenésre koncentrál. Nagyjából egy évig lesz majd távol, de az út végén visszatér Redmondba.

Azóta történt

Előzmények