Ne csak lásd, értsd is az adatokat!

A Google szerdán bemutatta a saját, kifejezetten internetes környezetre optimalizált oktatási projektjét (Massive Open Online Course - MOOC),  melynek a Making Sense of Data nevet adták.

Hirdetés

A projekt oldala március 18. és április 4. között folyamatosan frissülni fog, a tartalmak elérését pedig nem korlátozzák. Ahogy ez az MOOC műfajban szokás, videós oktatássorozattal, interaktív feladakkal, illetve az oktatókkal való kapcsolattartással igyekeznek a résztvevők fejébe verni, hogy (hogyan) érdemes az Egyesítő táblázatokat használni, a tervek szerint rengeteg gyakorlati példával és feladattal.

A projekt a MIT/Harvard MOOC projektjével az edX-szel együttműködésben kerül megrendezésre. A Google ezzel a lépéssel amellett, hogy egy termékét is reklámozhatja, aktívan támogatja például az Európai Bizottság kezdeményezését a digitális analfabetizmus felszámolásáért.

Kérdés persze, hogy a hétköznapokban mekkora hasznát veszik majd a felhasználók a tanultaknak, amikor a vállalatok többségének már van bevett megoldása a grafikonok és táblázatok készítésére.

Előzmények

  • Tovább terjeszkedne a Google Fiber

    A gigabites internet az év végére harminchét városban válna elérhetővé Amerika-szerte. Számos nagyváros, például New York, Boston, Washington sem fért fel azonban a listára.

  • „A Windows 8 egy katasztrófa”

    Paul Thurrott, a világ talán legismertebb Microsoft-bloggere a közelgő Windows 8.1 Update 1 frissítés kapcsán fakadt ki, hosszan ostorozva azt a hozzáállást és stratégiát, ami a Windowst mostani helyzetébe juttatta.