Az LG az IoT fontosságáról beszélt az idei év első sajtótájékoztatóján

Idén a telekommunikációval is foglalkozó cégek közül az LG tartott először sajtótájékoztatót, január 5-én las vegasi idő szerint reggel 8 órakor léptek színpadra a vállalat vezetői, amit az újságírók részéről hatalmas érdeklődés kísért, körülbelül 1000 kollégával álltunk sorba azért, hogy bejussunk az eseményre. Tim Alessi, a vállalat otthoni szórakoztatóelektronikai divíziójának új termékekért felelős igazgatója meg is jegyezte, hogy ebben a városban sokan ilyenkor szokták álomra hajtani a fejüket.

Egészen meglepő volt viszont, hogy a sajtótájékoztatót nem hajlított televíziókkal, mosógépekkel vagy újabb okostelefonokkal, hanem három betűvel kezdték: a megjelenítőn az IoT rövidítés jelent meg, a Dolgok Internete, ami egyre inkább az M2M szinonimájává kezd válni.


[+]

Az továbbra is jól látszik, hogy ez a terület egyre komolyabb mérete ellenére is nagyon nehezen kommunikálható, a koreai gyártó is azokat a kifejezéseket durrogtatta, amelyeket máshonnan is lehet hallani; viselhető platformok, alvásmonitorozás, pulzusmérés, mozgáskövetés, okos autók, intelligens otthonok, platformfüggetlenség. Sok olvasónak új információ lehet viszont, hogy a cég tagja az AllSeen Alliance nevű szervezetnek (csak úgy, mint például a Microsoft, a Panasonic, a Qualcomm vagy a Sony), akiknek a célja egy IoT-hez köthető kommunikációs keretrendszer kifejlesztése, ami valószínűleg egy elengedhetetlen lépés a kompatibilis eszközök megteremtéséhez. Ugyanígy benne vannak a oneM2M-ben is, amely szervezet hasonló célokat tűzött ki maga elé, mint az említett AllSeen.

Pár konkrét gyakorlati példa is elhangzott a felhasználási lehetőségekkel kapcsolatban, ezek többsége a Mobilarenán pár hete bemutatott HomeChathez és a vállalat okosóráihoz kapcsolódik, de igazán új információk itt sem hangzottak el; hangalapú kezelés, automatikusan lekapcsolódó lámpák, amikor elhagyjuk a lakásunkat, előre beállított navigáció; reméljük, hogy a gyártó standján ezek közül párat élőben is meg lehet majd tekinteni. Ha nem, az üzenet akkor is fontos: az M2M és az IoT erősödését jól mutatja, hogy az LG is ezzel indítja a sajtótájékoztatóját a CES-en.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények