Az interneten is a bulvár a legkelendőbb

Ha az olvasó szabadon válogathat, akkor az interneten is inkább bulváros híreket olvas. Ez a következtetés vonható le a Hírlista.hu hírgyűjtő weboldal novemberi olvasási statisztikájából. Az oldalon általános, gazdasági, illetve egy-egy témára szakosodott, átlagosan napi 1200 – összesen 38 hírforrásból származó – hírcím követhető időrendi sorrendben.

Novemberben a legnagyobb érdeklődést egy, Medgyessy Péter nevelt lányának erotikus fotózásáról szóló, videomelléklettel bővített beszámoló váltotta ki. A második helyezést Michelle Wild volt pornószínésznő Fábry Sándorról alkotott nem éppen hízelgő véleményét részletező cikk érte el. A dobogó harmadik helyét a TV2 Megasztár című műsorában történt furcsa közjátékról beszámoló hír szerezte meg, és a bulvárhírek adják a tíz legolvasottabb hír oroszlánrészét.

A Hírlista.hu leglátogatottabb nem bulvárhíre Kóka Jánosnak, a gazdasági tárca új vezetőjének hangmellékletet is tartalmazó riportja volt, amely az 5. helyet szerezte meg a havi 10-es toplistán. Bár az összes hír között mindössze alig 1 százalék a multimédiás melléklettel rendelkezők aránya, a top 10-be négy ilyen anyag is bekerült.

Novemberben csupán hét olyan komolyabb téma volt, amely legalább egy-egy hétre be tudott kerülni a 10 legérdekesebb hír közé. A hónap első hetében a Hír Tv tulajdonosváltásával összefüggésben bekövetkező személyi változások, az ORTT panaszbizottságának addig példátlan eljárása, valamint az amerikai elnökválasztás kimenetelének előzetes találgatásai generáltak a bulvár híreken kívül jelentős érdeklődést. A második héten az USA-ban elkövetett állítólagos republikánus választási csalásokról, illetve Friderikusz Sándor esetleges új műsoráról szóló hírek tudtak nem bulvárhírként bejutni az élvonalba. November harmadik hetében „csak” a pénzügyminiszter és a miniszterelnök költségvetési hiányról és az MNB kamatpolitikájáról szóló, némi ellentmondást tükröző megnyilvánulásai keltettek fel a vezető bulvárhírekhez mérhető olvasói érdeklődést. November utolsó hetében nem volt sem a belpolitikában, sem a külpolitikában olyan ügy, amely elérte volna az „ismert ember tesz vagy mond valami szokatlant” típusú hírek kiváltotta izgalmi szintet.