Az angolokat nem zavarja a flottakövetés

A munkájuk részeként vezető emberek 68 százalékát egyáltalán nem zavarja, ha valamilyen telematikai rendszer monitorozza őket – derült ki a Masternaut megbízásából a Research Atomik által végzett felmérésből, amelynek keretein belül 2032 alkalmazottat kérdeztek meg az Egyesült Királyságban arról, hogy mit szólnak ahhoz, ha valamilyen nyomkövető rendszer üzemel az általuk vezetett gépjárműben. Igaz, csak a megkérdezett 17 százaléka rendelkezik tényleges tapasztalattal, mivel ennyien mondták, hogy a céges autójukban működik valamilyen telematikai rendszer, viszont 11 százalék a saját gépjárművében is használ efféle megoldást.

A felmérés eredménye azért nagyon fontos, mert sokan a mai napig is úgy gondolják, hogy az emberek többsége a Nagy Testvért látja egy efféle rendszerben, holott ez csak a válaszadók 32 százalékánál van így. A nyomkövetést elutasítók közül minden második ember a privát szféráját félti, 14 százalékuk nem tudja, hogy az adatokat mire fogják felhasználni, 18 százalék pedig nem érti, hogy milyen előnyei vannak egy nyomkövető rendszer használatának.

Martin Hiscox, a Masternaut vezérigazgatója és elnöke a felmérés kapcsán elmondta, hogy az iparágnak nem szabad ignorálnia a privát szférájukat féltő felhasználók visszajelzéseit, a telematikáról pedig nem mint technológiai lehetőségről kell beszélni, hanem ki kell fejteni, hogy milyen előnyei vannak és mennyire biztonságos.

Azóta történt

Előzmények