Az ÁFSz a Sybase adatbázisára épít

A tavaly októberben megújult magyarországi Sybase termékképviselet, a Sybase Products Hungary tovább erősíti pozícióit az adatbázis-kezelők szegmensében. Augusztusban az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSz) a Sybase IQ termékét választotta épülő adattárházához. Ez az adatbázis-kiszolgáló a teljesítményével, valamint más gyártók termékeihez képest feltűnően alacsony diszkkapacitás-igényével és nem utolsósorban alacsony fenntartási költségeivel igyekszik jelen lenni a kormányzati informatika területén. Ezeket a pozitívumokat ismerte el az Állami Foglalkoztatási Szolgálat, amikor a versenytársak termékeivel szemben objektív kiválasztási folyamat eredményeként a Sybase IQ adatbázisát választotta. Figyelembe vették azt is, hogy az adattárban tárolt adatok tömege évről évre jelentősen bővül, az egyidejű hozzáférések, lekérdezések száma nő, és ennek a változó igénynek a kiszolgálása csak jól méretezhető eszközzel lehetséges.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a foglalkoztatás bővítése, a munkavállalók munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében végzett tevékenységéhez felhasználja a hazai foglalkoztatás nyilvántartott adataiból előállított információkat és különböző statisztikai kimutatásokat. Ezeket az adatokat mind a foglalkoztatáspolitikával foglalkozó szervezetek és intézmények, mind az érdeklődő nagyközönség számára elérhetővé teszik. Az adatok az egész országot lefedő kirendeltségi hálózatban keletkeznek. Az egyre bővülő és sokrétű információs igényeknek való megfelelés tehát nagytömegű, változó tartalmú adatok gyors és naprakész elérését követeli meg.

A projektről a szakmai közönség pár hete az IDC által rendezett "IT Innovation and Business Transformation" című BI fórumon kaphatott tájékoztatást.