Repülőgép-ipari megoldásokat mutat be az Autodesk

A 2D és 3D tervezőszoftver-megoldások vezető szállítójaként számon tartott Autodesk a napokban mutatja be 2010-es repülőgép-ipari megoldásait a párizsi Le Bourget repülőtéren megrendezett centenáriumi International Paris Air Show kiállításon. A vállalat már több mint 25 éve a repülőgép-ipari beszállítók bevált szoftvergyártója, bemutatkozása e kiállításon azt jelzi, hogy nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a digitális prototípuskészítési szoftverei népszerűsítésére a 675 milliárd dolláros repülőgép-ipari és hadiipari piacon.

A Paris Air Show-n az Autodesk összességében három kulcsfontosságú területen mutatja be termékmegoldásait: belterek tervezése, tervezés és gyártás, valamint javítás és karbantartás.


Az Autodesk Alias Design és az Autodesk Alias Surface szoftverek a koncepciótervezés, a modellezés, a látványtervezés és a felületkialakítás területén kínálnak megoldásokat. Ezeknek az alkalmazásoknak köszönhetően a beszállítók megfelelő egyensúlyt alakíthatnak ki a funkcionális követelmények és a látvány között a repülőgépek belterének megtervezésekor.

Az Inventor szoftverrel a csapatokban dolgozó mérnökök egyetlen digitális modellben, szimulációk alapján ellenőrizhetik az anyagválasztást, a tervváltozatokat és a gyártási folyamatokat, így csökkenthetik a drága és időigényes fizikai prototípusok számát. Az Autodesk Navisworks termékcsalád a digitális prototípuskészítés folyamatát már a gyártásra is kiterjeszti, ezáltal a mérnökök megfelelő információk alapján dönthetnek a gyártólétesítményekről, a berendezésekről és a szerszámokról, tehát csökkenthetik a hibák számát és az átfutási időt egyaránt.

Az Inventor szoftver a különböző forrásokból származó 3D termékgeometria felhasználásával könnyíti meg a repülőgép-ipari karbantartás során használt szerszámok és készülékek fejlesztését. Az Inventor szoftverrel szorosan együttműködve az AutoCAD Mechanical és az AutoCAD szoftver kínál megoldást a szerszámok és készülékek dokumentációjának elkészítésére és frissítésére.

„Az Autodesk szoftvermegoldásaival képes összehangolni a globális tervezési és mérnöki csapatok munkafolyamatait” – mondta Andrew Anagnost, az Autodesk gépipari mérnöki, tervezési és szimulációs megoldásokkal foglalkozó részlegének alelnöke. „Részvételünk a Paris Air Show kiállításon illeszkedik ahhoz a törekvésünkhöz, hogy bármilyen méretű globális gépipari vállalkozás számára megkönnyítsük a termékek gyorsabb piacra juttatását és a költségek csökkentését” – tette hozzá.

Előzmények