Crackfájlok és bizalmas dokumentumok az Asus egyik visszaállító DVD-jén

Az Asustól olyan laptopok kerültek a boltokba, melyek visszaállító DVD-jén feltörési kódokat, kulcsgenerálókat és a cég bizalmas dokumentumait találta meg egy vásárló – írta meg a PCPro.

Hirdetés

A fájlokat a magazin egy olvasója fedezte fel, akinek a vírusvédelmi szoftvere jelezte az egyik crackfájlt. Az illető erre megvizsgálta a lemez tartalmát, s ott talált egy Crack nevű könyvtárat, melyben különféle szoftverek érvényesítéséhez szükséges sorozatszámok, illetve kulcsgenerálók voltak, valamint egy másik könyvtárat is felfedezett, ahol számos bizalmas jellegű dokumentum szerepelt, amelyeket a Microsoft a PC-gyártóknak küldött, közöttük kulcsok és programok. Emellett a visszaállító DVD-n a vevő megkapott jó néhányat az Asus belső felhasználásra szánt dokumentumaiból és a cég szoftvereinek forráskódjaiból is.

A lemezt az olvasó beküldte a PCPro szerkesztőségébe, akik megerősítették az állításokat, s jelezték, hogy az Asus-dokumentumok között egy olyan bemutató is szerepel, ahol a „főbb problémákat” elemzik. A lap felhívja a figyelmet még két példára, amikor az Asus-vásárlók szintén felfedezték a különös fájlokat a visszaállító DVD-n, tehát nem egyedi esetről van szó.

Az Asus szóvivője útján elnézést kért az érintett vásárlóktól, s teljes körű kivizsgálást ígért.

Asus recovery DVD
Egy kompromittáló könyvtár a DVD-n

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények