Steve Jobs újra munkába állt

Az Apple ikonikus vezére, Steve Jobs az előzetes várakozásoknak megfelelően, közel hat hónapos betegszabadsága után felvette a munkát a cégnél, igaz, egyelőre csak a hét egy részében dolgozik az irodában, a fennmaradó napokon otthonról – jelentette be tegnap a vállalat szóvivője.

Az 54 éves cégalapítónál 2004-ben hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, de a közlemények szerint ebből sikeresen felgyógyult. Ám Steve Jobs egészségi állapota egy éve folyamatos beszédtéma, elsősorban azért, mert a piac szemében ő egyet jelent az Apple-lel. A befektetők azóta aggódnak a karizmatikus vezető egészsége miatt, amióta látványosan lefogyva lépett színpadra a tavaly júniusi WWDC-n. Morbid véletlen, hogy augusztus végén a Bloomberg tévedésből, az anyagot karbantartó szerkesztő bakija miatt publikálta előre megírt nekrológját. Később a cégvezető cáfolta, hogy kiújult volna korábbi betegsége, a nekrológ megjelenését pedig így kommentálta: „A halálomról szóló hírek erősen túloznak.”

Jobs januárban vonult vissza, s akkor arra hivatkozott, hogy a hormonháztartásával vannak problémák. A napokban erősítették meg a hírt, hogy távollétének ideje alatt májátültetésen esett át. A részmunkaidő következtében valószínűleg egyelőre a Jobsot eddig helyettesítő Tim Cook operatív igazgató irányítja továbbra is a céget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények