Áttörés: az Apple és a Samsung nem perelik egymást tovább

Hirdetés

Az Apple és a Samsung képviselői tegnap rövid közleményben jelentették be, hogy az USA-ban folyó perek kivételével az összes egymás ellen indított szabadalmi perüket leállítják (jelen pillanatban kilenc országban zajlik ilyen eljárás: az Egyesült Államok mellett Ausztráliában, Dél-Koreában, Franciaországban, Hollandiában, Japánban, Nagy-Britanniában, Németországban és Olaszországban). Az is közlik, hogy ez a lépés ugyanakkor nem jelenti azt, hogy keresztlicencelési szerződéseket kötöttek volna.

Habár százával folynak szabadalmi perek az okostelefonokat gyártó cégek között, és ezek jó része megy tovább, a két legnagyobb és egymást már évek óta perekkel zaklató cég közötti megállapodás fontos lépés lehet abba az irányba, hogy tovább csillapodjon a „perelési düh”. A konszolidáció jele, hogy ez már az Apple második ilyen jellegű lépése: májusban a Google-lal állapodtak meg hasonlóképp.

Arra nem tér ki a szűkszavú közlemény, hogy mi a helyzet a pertársaságokkal, de a korábbi hasonló történések alapján az sejthető, hogy csak a közvetlenül a két céget érintő eljárások felfüggesztéséről van szó, vagyis amennyiben gyártói csoportok szerepelnek fel- vagy alperesként, azokra nem vonatkozik a megállapodás.

Azóta történt

Előzmények