Nem tiltják ki a Samsung telefonjait az USA-ból

Eldőlt a nagy kérdés: tegnapi határozatában Lucy Koh bírónő elutasította az Apple kérését, mely szerint szerették volna elérni 26 Samsung-készülék amerikai forgalmazásának végleges megtiltását. Ugyanakkor a Samsungnak az esküdtszék vezetőjének megtámadására alapozott, új eljárás iránti kérelmét is negatívan értékelte, így nem lesz ugyanebben az ügyben új per.

Hirdetés

Habár mindkét fél fellebbezhet még a szövetségi bíróság döntése ellen, a nyáron a Samsung rekordösszegű büntetésével végződött szabadalmi per utolsó fontos szakasza is véget ért ezzel.

gov.uscourts.cand.239768.2197.0

A bírónő a határozat indoklásában leszögezte, hogy a szabadalomsértések bizonyítottak, ám ezek a megoldások a Samsung termékei esetében a funkcionalitást tekintve olyan elhanyagolható mértékűek, hogy a termékek kitiltása az ilyen készülékeket vásárolni kívánó fogyasztók megkárosítását jelentené.

Még egy fontos, de már szintén eldőlni látszó mozzanata van még a pernek, ugyanis az Apple kevesli a megítélt, több mint egymilliárd dolláros kártérítés összegét, ezért súlyosbításért folyamodtak a bírósághoz. Ez ügyben is nemrég tartottak meghallgatást, ám a hírek szerint Lucy Koh inkább a mérséklés, nem pedig az összeg emelése felé hajlik.

Azóta történt

Előzmények