Négy év múlva érkezik az Apple autója

Hirdetés

Az Apple vezetői úgy döntöttek, hogy felgyorsítják elektromosautó-fejlesztési projektjüket, és céldátumnak 2019-et jelölték ki – írja belső forrásra hivatkozva exkluzív tudósításában a The Wall Street Journal.

A Titan kódnevű projektet egy éve indították, ez idő alatt alakították ki a koncepciót, egyeztettek a kaliforniai kormányzati szakértőkkel. A gyorsítás jegyében a Titan főként tapasztalt autóipari szakemberekből álló vezetői engedélyt kaptak arra, hogy a 600 fős fejlesztőcsapat létszámát 1800-ra emeljék. A forrás elmondta azt is a lapnak, hogy bár alkalmaztak olyan szakértőket, akik a vezető nélküli technológiákban jártasak, de az Apple nem tervezi, hogy az első elektromos autójuk teljes mértékben autonóm legyen, ez csak a hosszú távú tervekben szerepel.

Ugyanakkor a Journal kitér arra, hogy számtalan fontos tényt nem tudunk a Titanról. Habár a Foxconn állítólag szóba került már mint lehetséges gyártó partner, de erről semmi egyéb információ nem áll rendelkezésre. Az is kérdés, hogy 2019-re mi fog elkészülni – az Apple gyakorlatát tekintve semmiképp sem egy piacképes termék (erre az iparágban tapasztalatlan vállalatnál az idő rövidsége miatt egyébként sem lehetne számítani), hanem egy olyan prototípus várható, mely a legfontosabb jellemzőkkel már rendelkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények