Kövesse élőben az Apollo 11 útját a Holdig!

Július 16-án, csütörtökön lesz negyven éve, hogy az Apollo 11 elindult legendás útjára, s négy nappal később Neil Armstrong az első emberként lépett a Hold felszínére. A kerek évforduló megünneplésére sokfelé készülnek a világban, s ezek egyike egy új weboldal, ahol valós időben modellezik az expedíciót.

A projekt neve Kennedy híres szavaira utal (We Choose the Moon), megszervezője a John F. Kennedy Elnöki Könyvtár és Múzeum. A weboldalon már pörög a visszaszámláló óra, s csütörtökön, helyi idő szerint 8:02-kor (magyar idő szerint 16:02-kor), 90 perccel az Appolo 11 Cape Canaveral-i startja előtt indul a „közvetítés”, mely négy napon át, Armstrong sétájáig követi az eseményeket.

Apollo 11

A fontosabb történéseket animált változatban mutatják meg az oldal látogatóinak, akik számtalan közösségi oldalon oszthatják meg élményeiket, gondolataikat az utazással kapcsolatban. Az honlapról elérhető lesz számtalan dokumentum, fotó, videó, miközben hallgathatjuk az űrhajósok és a NASA irányítóközpontja folytatott beszélgetéseket is.

Azóta történt

Előzmények