Megkezdte interaktív tévéjének próbaüzemét az Antenna Hungária

Az Antenna Hungária a tavaly év végén megindított tesztelés lezárása után elindította HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) szolgáltatásának hathónapos próbaüzemét a földfelszíni sugárzású digitális tévés platformon (DTTV). Mindehhez a háttérrendszert a finn Sofia Digital, az interaktív televíziózás egyik úttörője adja.

A tesztről novemberben részletesen beszámolt a hwsw.hu, így tudni lehet, hogy a több készülékgyártó és tartalomszolgáltató által felkarolt, Nyugat-Európában már széles körben használt rendszer az egyik első interaktív kiegészítő funkciója lehet az Antenna Hungária által üzemeltetett MinDig TV rendszernek. A 2009-ben útjára indított HbbTV ETSI szabványosítási folyamata 2010-ben zárult le, az újabb okostévéken és a fejlettebb beltéri egységeken keresztül használható rendszer lényegében nem más, mint egy egyszerű, HTML-kódon alapuló alkalmazásplatform. Az Antenna Hungária, az MTVA és a KT Electronic által életre hívott hazai teszt esetén a műsorszóró lényegében egy URL-t kódol a budapesti "A" multiplex jelfolyamába, a Duna World csatorna alatt. Ezt az URL-t a távszabályzón található gomb megnyomásával tudják kvázi lekattintani a nézők, a tartalom pedig valójában az eszköz böngészőjében jelenik meg.

A tartalmak itt extra szolgáltatásokat jelentenek: hírek, elektronikus műsorújság (Enhanced EPG), on-demand videó, élő videóadás, audio streaming, időjárás-jelentés stb.

A híradás szerint az Antenna Hungária az egész ország területén teszteli a rendszert, olyan eszközökön, ahol a HbbTV 1.0, illetve 1.5 használata lehetséges.

Azóta történt

  • Holnap indul a MinDig TV Plusz, az Antenna Hungária hibrid tévés tesztadása

    Az Antenna Hungária a digitális földfelszíni televíziós hálózatán 2013. október 15-től féléves ingyenes hibrid televíziós tesztsugárzást indít MinDig TV Plusz néven.

  • Két hétig ingyenes lesz az M3 a MinDig TV-nél

    Bővül a MinDig TV Extra digitális földfelszíni tévészolgáltatás kínálata – az M3 csatorna az ünnepek alatt elérhető lesz MinDig TV összes nézője számára.

  • Telekom: új csatornák az IPTV-n

    Már több mint 400 ezer interaktívtévé-előfizető, új tartalmak és új csatornák a tévékínálatban, bővülő HD csatornaszám.

Előzmények