Újra benyújtják engedélyezésre a SAM4S NR-300, 240 és 440 pénztárgépeket

A cég pénteken kiadott sajtóközleményében arra kéri megrendelőit, egyelőre várjanak más pénztárgép megrendelésével egészen február 16-ig, mert látnak arra esélyt, hogy gyorsított eljárásban megkapják a forgalmazási engedélyeket. A társaságnak a megújított pénztárgép auditálásában a 17 kasszaengedéllyel rendelkező Laurel Számítástechnikai Kft. nyújtott segítséget.

„Megszüntettük azokat a biztonsági réseket, melyekre hivatkozva a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta a SAM4S NR-300 pénztárgép engedélyét, valamint nem adott forgalmazási engedélyt további két típusra” – nyilatkozta az Alt Cash Kft. ügyvezetője. Madarász Jenő elmondta, az Adóügyi Ellenőrző Egységet (AEE) továbbfejlesztették, és a mechanikai védelmét is megerősítették. A társaság a módosított AEE auditálására a pénztárgéppiacon nagy tapasztalattal és 17 érvényes engedéllyel rendelkező Laurel Számítástechnikai Kft.-t kérte fel.

Hirdetés

A versenytárs segít

A Laurel szakértői összesen 14 ponton javasoltak változtatásokat, ezek szoftveres, hardveres és dokumentációs fejlesztések teszik majd rendkívül nehezen feltörhetővé a készülékeket. Madarász Jenő közölte, bár a két cég konkurense egymásnak a kiskasszák területén, a kialakult helyzet megmentésére korrekt szakmai együttműködést folytatnak.

A cég pénteken a viszonteladóknak tartott konferencián arra kérte partnereit és közel 80 ezer ügyfelét, hogy a rendeletben megjelölt határidőig, február 16-ig várjanak a rendelésük újbóli leadásával, ugyanis reális esélyt látnak arra, hogy kasszáik megkapják a forgalmazási engedélyt. Az ügyvezető hangsúlyozta, új eljárás keretében kérik a SAM4S NR-300-as, 240-es és 440-es kasszák típusvizsgálatát.

Odafönt már nem bíznak

A vállalat tehát küzd, bár az egy nappal korábban megjelent kormányzati tájékoztatóból az derül ki, hogy a minisztérium már nem bízik gyors változásban: „Az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. által forgalmazott online pénztárgépek engedélyének visszavonása okozhat csúszást az átállásban, a kormány azonban azon dolgozik, hogy minél hamarabb megvalósuljon a teljes átállás – mondta Pankucsi Zoltán csütörtökön sajtótájékoztatón. Hozzátette: a gyártói kapacitások alapján egy-két hónapon belül a folyamat lezárulhat.”

Ugyanitt olvasható Varga Árpádnak, a NAV elnökhelyettesének nyilatkozata, aki a tájékoztatón bejelentette, hogy az adóhatóság honlapján már közzétette a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépekre kifizetett előleg (vételár) támogatás formájában történő kifizetésére vonatkozó útmutatót.

Azóta történt

Előzmények