Alapjaiban változik meg a Twitter vezetősége

Alapemberek távoznak a Twittertől, jelentette be Jack Dorsey, a vállalat vezetője. A mozgás azonban nem egyirányú, új arcokkal erősítenek. A marketing feje (CMO) például Leslie Berland lesz, aki az American Expresstől érkezik. De többek között új HR vezetőt is igazolnak hamarosan.

Múlt héten akadozott a mikroblogging szolgáltatás, a cég papírjai pedig újabb mélypontot értek el. A távozások híre sem tett jót a részvényeknek, Berland érkezése is csak átmenetileg tudta felpörgetni a kereskedelmet.

A Twitter részvényeinek értéke
A Twitter részvényeinek értéke (forrás: Plus500) [+]

Távozik a Twittertől Katie Jacobs Stanton, Kevin Weil, illetve Alex Roetter is. Rajtuk kívül Jason Toff, a Vine vezére is elhagyja a csapatot, róla azt is tudni, hogy a Google alkalmazásába kerül, ahol a virtuális valóságon fog dolgozni. Roetter és Stanton 2010 óta, Weil pedig 2009 óta dolgozott a cégnél.


(forrás: Richard Drew/Associated Press) [+]

A változások hátterében az üzleti sikertelenség és a felhasználói bázis megrekedése minden bizonnyal szerepel, de pontosan nem tudni, miért most került rá sor. Sokan azt várták, hogy Dorsey visszatérése új lendületet hoz majd a Twitternek, ám az eredmények vegyesek. A regisztrált ügyfelek számát nem sikerült érdemben növelni, viszont a Vine üde színfoltot hozott az internetre a 8 másodperces videókkal (bár ez nem Dorsey ötlete), illetve végre újra kereshetőek a bejegyzések. Az új ötletek és megoldások mellett Dorsey figyelme megoszlik másik cége, a Square miatt, ahol szintén meg kell küzdenie az életben maradásért.

Azóta történt

Előzmények