Adományt vár az ünnepek alatt az online vírusirtó

A HouseCall ingyenes online víruskereső tisztítási opcióját az ünnepi időszakban önkéntes adományokért cserébe kínálja a Trend Micro. A szolgáltatás letöltése után a felhasználók a Trend Micro weboldalán található hivatkozás segítségével tehetik meg önkéntes felajánlásaikat. Az adományokat – a tranzakciós költségeket leszámítva – két nonprofit szervezethez juttatják el: a brüsszeli székhelyű, az afrikai országok támogatása révén a "digitális szakadék" áthidalásán dolgozó Close the Gap alapítványhoz, illetve egy egyesült államokbeli közhasznú szervezethez, a Relief International oktatási ágát képviselő Schools Online-hoz.

Az 1997 májusában elindított Trend Micro HouseCall szolgáltatással a felhasználók egy böngészőfelületen keresztül vizsgálhatják meg számítógépüket, és eltávolíthatják róla a vírusokat, férgeket és egyéb rosszindulatú kódokat. Az eredetileg vírusvédelmi eszközként kifejlesztett szolgáltatás idén novemberben frissített verziója már kémprogram-felismerő és -eltávolító szolgáltatást is tartalmaz, valamint a webböngészők és operációs rendszerek szélesebb körét támogatja.

"Úgy véljük, a Trend Micro társadalmi felelősségéhez tartozik, hogy az internet adta lehetőségeket kihasználva támogassuk a rászorulókat" – mondta Raimund Genes, a Trend Micro rosszindulatú kódok eltávolításával foglalkozó vezető technológusa. "Az ünnepek közeledtével bizonyítjuk elkötelezettségünket. A HouseCall használatáért kapott felajánlásokkal javíthatjuk az ilyen lehetőségekkel nem rendelkezők helyzetét" – tette hozzá Raimund Genes.

Azóta történt

Előzmények