Ingyenesen kipróbálható a Photoshop CS6 előzetese

Az Adobe bejelentette a Photoshop CS6 bárki által ingyenesen letölthető béta-verzióját. A szoftver közreadott előzetesében megismerhetjük annak új funkcióit, és így felmérhetjük, hogy szükségünk lesz-e a frissítésként 200, újonnan 700 dollárba kerülő végleges kiadásra.

A vállalat szerint a CS6-ba rengeteg újdonság kerül: a szoftver nagyjából 60 százalékkal több szolgáltatást tud, mint az elődje, köztük 65 olyat, amely kifejezetten a felhasználók kérésére került bele. A programot indítva rögtön szembetűnő a sötétebb tónusú felület, de a megszokott eszközök nagy része a helyén maradt. A Photoshop új verziójának egyik legfontosabb fejlesztése azonban a tartalomérzékeny eszközök bővítése. A tartalomérzékeny javítás például lehetővé teszi egy kép adott területének kijelölését, amelynek másolata egy másik terület kitöltésére vagy javítására használható. A tartalomérzékeny mozgatás révén pedig a felhasználók kijelölhetnek és áthelyezhetnek egy adott objektumot a kép egy másik részére.

A béta a Photoshop CS6 Extended szolgáltatásait is tartalmazza, mint például a 3D-szerkesztési funkciót és a kvantitatív képelemzési lehetőségeket. A szoftver alapvető videószerkesztési funkciókat is kapott.

A Photoshop CS6 végleges verziója előreláthatólag még az év első felében megjelenik. A béta-változat az Adobe Labs weboldaláról tölthető le Mac OS és Microsoft Windows platformokra. Az előzetes ingyenesen kipróbálható, a telepítéshez csak Adobe ID-re van szükség.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények