Megjelent a 3D-s szerkesztés is a Photoshop felhős változatában

Hirdetés

Az Adobe bejelentette, hogy egy frissítéssel többek között egy új eszközt is ad a felhős megoldás, a Creative Cloud előfizetői számára: a Photoshop felhasználói ezek után elérhetik a háromdimenziós szerkesztés lehetőségét is.

A 3D-s eszköztár egyelőre nem elsősorban a modellek létrehozására, sokkal inkább a meglévő, máshol létrehozott modellek szerkesztésére alkalmas. Ami nagy előnye a megoldásnak: az Adobe úgy ítélte meg, hogy a 3D-s nyomtatás egyre nagyobb teret hódít, ezért az eszköztárhoz egy fontos támogatás is tartozik, mégpedig az, hogy a szerkesztett modellek a szoftver automatikus közreműködésével nyomtatható formában készíthetőek el. Ennek eléréséhez több, e téren érdekelt céggel kötött megállapodást az Adobe (Shapeways, MakerBot, 3D Systems, Zcorp), de egy új megoldással, a Windows 8.1 3D-s nyomtatási technológiájával még nem működik együtt a frissített szoftver.

Maga a cég is a 3D-s támogatás megjelenésére helyezte a hangsúlyt a frissítést bejelentő hivatalos közleményben, de egyéb, kisebb jelentőségű újdonságok is találhatóak a szoftvercsomagban, melyek részleteiről a hivatalos blogban található tájékoztató.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

  • Újranyomtatták az arcát

    A modern technológia segítségével sokkal jobb minőséget eredményező rekonstrukciós műtétek hajthatóak majd végre.

  • Jó negyedévet zárt az Adobe

    A cégnek bejött a felhősítés, az előfizetéses modell egyre népszerűbb, a jó eredmény hatására a második negyedéves előrejelzését is felfelé módosította.

  • Döbbenetes képszerkesztőt mutattak be amerikai kutatók

    Az új, az internetre mint adatbázisra is támaszkodó program jelentős mértékben megváltoztathatja akár a hétköznapi képmanipulációt is.

  • Új magyar szoftver építészeknek

    Innovatív építészeti modellezési szoftvert fejlesztett ki az Ybl-év keretében egy hazai informatikusokból, építészekből és animációs szakemberekből álló csoport.

Előzmények