A Foxconn terjeszkedik Magyarországon, Acer-gépeket fognak összeszerelni

Mint nemrég megírtuk, a Világgazdaság információi szerint az Acer, pontosabban a vele szerződésben álló Foxconn Székesfehérvárra telepíti egy csehországi összeszerelő üzemét.

Ennek kapcsán a Hospodářské noviny nevű cseh gazdasági és politikai napilap megkérdezte Jim Changot, a Foxconn Technology csehországi vezérigazgatóját, hogy mi igaz a híresztelésekből. Chang szerint nem a termelés áthelyezéséről van szó, hanem inkább magyarországi expanzióról. Székesfehérvárra az asztali gépek összeszerelését hoznák, nagyjából 2–300 embert alkalmaznának. A Foxconn a csehországi üzemnek otthont adó Kutná Horában egész városnegyedet építene fel az ott dolgozók számára, de a rendezetlen telekviszonyok miatt a terület felvásárlása nehézkesen halad. Nagy valószínűséggel ez is oka annak, hogy a Foxconn Magyarországra is telepítene összeszerelő üzemet.

Az Acer magyarországi képviselője a következő rövid hivatalos közleményt adta ki a hírrel kapcsolatban: „Az Acer Inc. a Foxconn-nal áll szerződésben a mi gépeink összeszerelésére, gyártására. Az, hogy a Foxconn hol valósítja meg, az ő kompetenciájuk, és nem az Aceré.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények