A válság óvatossá, de nem korlátolttá tesz

Czifra András, a Qualysoft vezérigazgató-helyettese szerint  a tavaly, már válságban elkezdett fejlesztések az előremenekülés legjobb eszközei, amelyek a gazdasági helyzet igen lassú javulásától függetlenül is meghozzák hasznukat. Ugyanis az elmúlt év történéseiből tanulva a vállalkozások óvatos és nagyon megfontolt gazdálkodásra fognak berendezkedni. Ez egyáltalán nem jelenti majd a beruházások teljes visszafogását, de azok nagyon alapos és lehetőleg saját forrásból való finanszírozását mindenképpen. Így mindenképpen helye lesz a piacon az olyan termékeknek, amelyek a már meglévő infrastruktúrára és folyamatokra épülve egyszerűen csak jobbak, okosabbak és hatékonyabbak (persze alacsony bekerülési költség mellett)  illetve az eddig nem racionalizált területek költségkímélőbb működtetését célozzák meg.

Tipikusan ilyen példa a vállalkozásoknál és intézményeknél annak a nagy halom dokumentumnak az előállítása és kiküldése, ami az egész ügymenet alapja. Ezekkel minden nap találkozunk magunk is (legyen az reklámlevél, bankszámlakivonat vagy egyéb hivatalos levelezés, ami egyszerűen kikerülhetetlen).  Éppen ezért döntöttünk egy olyan innováció megvalósítása mellett, amely erre az igényre épül. A DocFlow nevű termékünk állami pályázati támogatásban is részesül, de természetesen jelentős a saját finanszírozás is.

Igazából mire jó ez a termék, mire fejlesztettük ki?

Az ügyféldokumentumok szerkezete mind komplexebb, ám biztosítani kell az iratok konzisztens előállítását, a szabványos tartalmat és hibátlan adatokat. A Docflow dokumentum kompozíciós megoldások egy jól optimalizált futószalaghoz hasonlóan azt biztosítják, hogy a legkevesebb manuális munkával szülessenek meg iratai. Mindig a helyes template-tel, jó adatokkal, a megfelelő helyre címezve, a kívánt mennyiségben. A template gyűjtemény hierarchikusan építhető fel, a jogi vagy arculati változásokat elegendő egy helyen átvezetni, ami az egységes kommunikáció kulcsa.

Az egyes szövegrészek módosításának, az adatforrás és külalak meghatározásának „jogosultság-szeparációja" kulcsfontosságú a hatékony dokumentum létrehozás (lean-documenting) folyamatában, amely külön kiterjed az ügyfélszolgálati munkahelyek egyedi iratgenerálási igényeire. Ezek manuálisan a hagyományos Word/Excel eszközökkel többnyire kontrollálhatatlanok. A megszemélyesített dokumentumok automatizált előállítása minden iparágban más és más követelményeket támasztanak. A Docflow-t flexibilis funkciókészlete számos területen teszi hatékonyan bevethetővé.

Az általunk ideálisnak talált alkalmazási területek a  direkt marketing blokkal gazdagított számlakivonatok, számla levelek, biztosítási és egyéb szerződések, felszólítások, emlékeztetõk, értesítõk, stb.

Nagyon figyeltünk arra, hogy a termék rugalmas, előremutató és könnyen beágyazható legyen, a rendszerkövetelmények pedig ne legyenek speciálisak.

Személy szerint azt gondolom, hogy jó időben egy jó termékötlet mentén kezdtük meg a fejlesztést, sokat várunk a DocFlowtól.

www.docflow.hu

(Az írás a Qualysoft megbízásából készült)