A legfiatalabbak nyerték az NNG C++ programozóversenyét

A világ számos autómárkájának navigációs megoldását szállító NNG Kft. nem titkolt célja, hogy versenye által minden évben megtalálja a magyar piac legjobb kódolóit. Az idei C++ megmérettetésen a 288 jelentkezőből alkotott 96 csapatból az előselejtezőt követően végül 42 fő, összesen 14 csapat (nyolc diák és hat szenior) maradt állva, és mérte össze tudását a döntőben.

A küzdelemben végül a legfiatalabbakból álló Calmare csapat által írt kliens diadalmaskodott, tagjai ott lehetnek majd a 2014-es barcelonai Mobile World Congress kiállításon és konferencián. Második helyen a szintén diákokból álló giliszta végzett, ők egy-egy Hermann Miller Celle ergonomikus széket kaptak, és a harmadik helyet is egy diákcsapat, a 0b11umvirátus szerezte meg, tagjai egy-egy Leap Motionnel gazdagodtak. A legjobb szenior csapatnak járó különdíjat, három darab 2014-es Forma-1 Magyar Nagydíj belépőt a We are Laser Focused tagjai szerezték meg.

„Számtalan dolgot ki tudtunk volna hozni még a feladatokból, elég feszített volt a tempó. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy egyedi algoritmusokat kellett írnunk, egy kicsit előre olvasva a többiek fejében.”- mondta el a győztes csapat.

A versennyel kapcsolatban Magyari Andrea, az NNG HR igazgatója elmondta: „Örülünk, hogy versenyünkön összesen közel 300 programozó vett részt, juniorok és tapasztaltabbak egyaránt. Közülük terveink szerint többen az NNG-nél folytatják majd pályájukat. Ha a hazai programozói utánpótlásra sokszor rá is mondják, hogy létszámban nehezen tud lépést tartani a piaci igényekkel, minőségben biztosan a világ élvonalában vagyunk.”

Azóta történt

Előzmények