A Google kinevezte magyarországi képviselőjét


A Google kinevezte magyarországi képviselőjét Peresztegi Zoltán (32) személyében, aki e beosztásában már 2007. január 1-jétől dolgozik. Az új magyarországi vezető a Google még erőteljesebb magyarországi jelenlétéért, valamint helyi kereskedelmi és marketingtevékenység előkészítéséért felel.

Peresztegi Zoltánnak jelentős tapasztalata van az egyes márkanevekre épülő stratégiák kidolgozása és megvalósítása terén, hiszen a legutóbbi időkig stratégiai kommunikációs menedzseri pozíciót töltött be a T-Mobile-nál, s ott feladatkörébe tartozott a T-Mobile márkanév nemzetközi szintű piaci pozicionálása, a márka fejlesztése, valamint számos „new media”-projekt. Ezt megelőzően az HBO-nál és nemzetközi reklámügynökségeknél szerzett marketing- és PR-tapasztalatokat.

„Nagy örömömre szolgál, hogy a Google-t képviselhetem, és munkámmal hozzájárulhatok a cég dinamikus piaci fejlődéséhez Magyarországon. Azon kívül, hogy a Google vezető szerepet tölt be a keresőmotorok piacán, egyéb területeken is jó esélyünk van a növekedésre” – kommentálta Peresztegi a kinevezését.

A magyar Google-főnök vezetési tanácsadás szakon, közgazdaságtanból diplomázott a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen. Ezen kívül főiskolai diplomát szerzett európai üzleti tudományok-szakon az Egyesült Királyságban, Hullban lévő Lincolnshire & Humberside egyetemen, valamint egy további oklevelet, szintén közgazdaságtanból, a Budapest Gazdasági Főiskolán, ahol vendégtanárként rendszeresen előadásokat is tart.

Azóta történt

Előzmények