A Google Calendar is használható internet nélkül

Hirdetés

A Google a Gmail után a Calendar (Naptár) szolgáltatás repertoárjába is felvette az internetkapcsolati nélküli módot. Az új funkciókat a vállalat mindig az angol nyelvű felhasználói felületen vezeti be először, most sincs ez másként: egyelőre csak ezen érhető el az „Offline beta” link a jobb felső sarokban.

Akárcsak Google más offline megoldásánál, a technikai hátteret itt is a 2007 óta fejlesztett Google Gears böngészőplugin biztosítja. A Calendar esetében azonban egyelőre csak olvasni lehet internetkapcsolat nélkül, új bejegyzéseket felvinni nem – ami meglepő hiányosság. „Most már nemcsak a Gmail-fiókunkat kezelhetjük utazás közben vagy akadozó internet-hozzáférés mellett, hanem a Google Calendarba felvitt eseményeket is megnézhetjük, bárhol is legyünk. Ezeket sem kell már kinyomtatni az utazás előtti éjszaka” – magyarázta a vnunet.com-nak a funkció előnyeit a vállalat egyik illetékes marketingvezetője.

A Google az offline mód mellett új funkciókkal is bővítette a Calendart. Többek között lehetővé tette Google Docs fájlok hozzárendelését az eseményekhez, egyszerűsítette azok megosztását, létrehozott egy „Mentés és e-mailek kiküldése” opciót az új eseményekhez, illetve próbaüzemben elérhetővé tette a kapcsolatok és naptárbejegyzések szinkronizálásának lehetőségét iPhone és Windows Mobile alapú telefonokkal.

Azóta történt

Előzmények