A Google-nél pedálozni kell

Hirdetés

A keresővállalat az Európában – valamint Közel-Keleten és Afrikában, azaz az ún. EMEA régióban – dolgozó alkalmazottainak biciklit ad ajándékba. A dolgozók többféle, a cég logóját viselő és a Raleigh Europe által gyártott kerékpár közül választhatnak: vannak a női és férfi túrabringák, városi biciklik és összecsukható modellek is. A kétkerekűkhöz bukósisakok, láthatósági mellények, lámpák és zárak is járnak.

„Arra törekszünk, hogy ne csak a felhasználói technológiáinkat, hanem az alkalmazottainknak járó kedvezményeket is fejlesszük. Ezek a kerékpárok hozzájárulnak ahhoz, hogy az európai, közel-keleti és afrikai térség Google-dolgozói fittek és egészségesek legyenek, jobban megismerjék a városukat, és csökkentsék a káros környezeti hatásokat, amelyek a munkába való közlekedéssel járnak” – magyarázta az ötlet jelentőségét némileg eltúlozva Liane Hornsey, a vállalat regionális HR-igazgatója.

A bicikliprojekt – bár első látásra szokatlannak tűnhet – jól illeszkedik a Google legendásan alkalmazottbarát cégfilozófiájába. Nem véletlen, hogy a Fortune Magazine tavaly a keresőcégnek adta a legjobb munkahelynek járó címet.

A cég kaliforniai központjának kiváló munkafeltételeiről már sokat hallhattunk. A főhadiszálláson van gyermekfelügyelet, edzőterem, 11 étterem és számtalan büfé – minden munkahely 50 méteres körzetében van legalább egy ilyen pihenőhely –, mosdók és zuhanyzók – szappan természetesen jár! – és autómosó. S mindez természetesen ingyen. Az alkalmazottak bevihetik magukkal a kutyájukat; ha benzinüzemű autójukról hibrid kocsira akarnak váltani, akkor a cégtől 5000 dollár támogatást kapnak ehhez; ha a nők gyereket szülnek, az első négy hétben 500 dollár jár nekik. És az ingyenesen használható sportlétesítményekről nem is szóltunk még.

Azóta történt

Előzmények