31 hibajavítást hozott az új Chrome

Hirdetés

A Google ma (április 8-án) kiadott egy biztonsági frissítést a Chrome böngészőhöz, ami 31 hibát javított. Windows, Mac és Linux rendszerekre is elérhető az új stabil verzió, melynek verziószáma 34.0.1847.116. A hibajavítások mellett egyéb újítások is kerültek a böngészőbe, új külsőt kapott a Windows 8-as Metro felületre készült mód, új alkalmazások és kiegészítő API-k érkeztek, a böngésző már kezeli a reszponzív képeket is. Változások történtek a motorháztető alatt is, növelték a stabilitást és a teljesítményt.

Az AddressSanitizer hasznos eszköz, sok hibát ezzel találtak meg
Az AddressSanitizer hasznos eszköz, sok hibát ezzel találtak meg

A frissítéssel a Flash Player is frissült, a 13.0.0.182-es verzió érkezett. 9 magas minősítésű (a kritikusnál eggyel kevésbé problémás), illetve három közepes minősítésű hibát javítottak.

Újdonság még, hogy a Chrome már azokban az esetekben is képes megjegyezni a felhasználónevet és jelszót, ha az adott oldal ezt nem támogatja (az automatikus kiegészítés ki van kapcsolva). A Google fejlesztői szerint így felhasználók bátrabban használnak majd komplexebb, bonyolultabb jelszavakat, ami elengedhetetlen a biztonság fokozása érdekében.

A külső szakértők által feltárt hibákat a Google összesen 29 500 dollárral jutalmazta.

Azóta történt

Előzmények