30 napig ingyen beszélhet titokban

Az App Store üzleti alkalmazásainak toplistáján a megjelenés után két nappal az első helyre került a mobillehallgatás ellen védő hazai megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló változata. Az alkalmazás egy hónapig ingyenesen, teljes funkcionalitással, korlátlanul kipróbálható, majd havi 9,99 dolláros előfizetéssel használható tovább.

Aki nem akar fizetni, a passzív biztonságot (tehát ha egy előfizető hívja) továbbra is élvezheti. Ilyenkor kizárólag fogadó módban használható tovább a mobilhívások és szöveges üzenetek védelmére – jelentette be a mobilalkalmazást kifejlesztő hazai startup, az Arenim Technologies. „A CryptTalk magánfelhasználói változatát a megjelenést követő első héten több ezren töltötték le. Ez azt mutatja, hogy nemcsak a cégek, de a hazai fogyasztók részéről is komoly az érdeklődés a törvénytelen mobillehallgatás elleni védekezés iránt, hiszen ez minden állampolgár joga” – hangsúlyozta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

„Fontos, hogy ha a magánfelhasználók az App Store-ban mindkét változattal találkoznak, a „sima” CryptTalkot válasszák, mert a „CryptTalk Pro” vállalati verzió, amelyet nem tudnak céges szerződés nélkül regisztrálni” – emelte ki Kun Szabolcs. – „A védett telefonáláshoz és üzenetküldéshez nem elég letölteni az alkalmazást. Emailben először regisztrálni kell, majd figyeljünk arra, hogy a CryptTalkot velünk egy időben kipróbáló ismerőseinket felvegyük a kapcsolatok közé és velük mindig ezen az alkalmazáson keresztül beszéljünk, mert csak így lesznek védettek beszélgetéseink és szöveges üzeneteink.”

Az App Store-ban szintén megtalálható, kis- és középvállalatoknak kifejlesztett CryptTalk Pro több vállalati funkcióval rendelkezik, ilyen például a biztonságos konferenciahívás. Igaz, vállalatoknak letöltés után nem elegendő egyetlen emailes regisztráció, nekik ügyfélszerződést kell kötniük, viszont ez a (egyébként felhőalapú) szolgáltatás nem igényel saját beruházást, és rendszeres havi cégköltségként elszámolható – érvel a szolgáltatás üzleti haszna mellett a startup.

Az Arenim Technologies magyar startupként indult, mára stockholmi operációs és budapesti fejlesztő központtal működő IT vállalattá vált. A cég által fejlesztett kommunikációs motorral folytatott hívások száma 2012-re elérte a 100 milliót. A vállalat 2013-ban elnyerte az ISACA „Értékteremtés információbiztonsággal” díját, 2014-ben a Közép-Európai Startup Awardsról (CESA) az év legjobb magyar startupjának és az év legjobb magyar cégalapítóinak odaítélt díjakat hozta el. A CryptTalk legfrissebb elismerései alapján az Arenim Technologies a 2014-es Innovációs Tech Show leginnovatívabb cége, a kelet-közép-európai régió legjobb pénzügyi-technológiai (Fintech) startupja, valamint a régió legjobb fejlesztői csapata. Az Arenim Technologies-t CTIA 2014-ben a világ 40 legjobb mobiltechnológiai cége közé választotta.

Azóta történt

Előzmények