1996. február. 2.

A pénzügyi gondokkal küszködő Apple Computer vezérigazgatót vált. Az új vezető, Gil Amelio – aki korábban a National Semiconductort húzta ki csávából – átszervezésbe kezd: elbocsátja a dolgozók harmadát és leállít több kudarcízű projektet. A siker azonban elmarad, és miután a vállalat egy év múlva is tetemes veszteséget jelent, őt is menesztik. Helyére 1997-ben a céget megalapító Steve Jobsot nevezik ki, aki a NeXT-felvásárlás révén alig néhány hónappal korábban került vissza az Apple-höz.

Gilbert F. Amelio
Gil Amelio: alig másfél évig kapott bizalmat

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • 1999. március 16.

    Az Apple Computer kiadja a Steve Jobs korábbi cégnél, az Apple által felvásárolt NeXT-nél elkezdett fejlesztésre épülő Mac OS X Server 1.0-s verzióját, illetve a korábban Rhapsody kódnéven futó Mac OS X fejlesztőknek szóló előzetesét.

Előzmények

  • 1984. január 24.

    Az Apple Computer részvényeseinek közgyűlésén Steve Jobs bemutatja az 1979 óta fejlesztett Macintosh számítógépet. A monokróm monitorral rendelkező gépben egy 32 bites, 7,83 MHz-es órajelű Motorola MC68000 processzor volt, 128 KB RAM, 64 KB ROM tartozott hozzá, beépítve egy 400 KB-os, 3,5 colos floppymeghajtót tartalmazott és egérrel is lehetett használni. A 2495 dolláros kezdő áron adott Macintosh volt az első igazán sikeres grafikus felhasználói felületet használó számítógép.

  • Távozik a magyarországi Apple vezetője

    Massimo a sport- és divatszakmában folytatja.

  • Az iPhone-tulajdonosok negyede beintett Steve Jobsnak

    A kártyafüggőség jó az Apple-nek, a fogyasztók jelentős részének viszont nem.