1987. március 2.

Megjelenik az Apple Macintosh II, amely a vállalat első moduláris felépítésű, bővíthető, színes grafikus megjelenítést támogató számítógépe volt. A Motorola 16 MHz-en futó 68020-as processzorára épült, és alapkiépítésben 1 MB memóriát tartalmazott, a rendelhető opciók között pedig szerepelt beépített SCSI merevlemez és egy második floppymeghajtó. Induló ára 3900 dollár volt, de egy színes monitorral, videokártyával és merevlemezzel felszerelt változat 10 ezer dollárba is belekerült.

Macintosh II

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • 1988. március 17.

    A Windows 2.0 megjelenése után öt hónappal az Apple szabadalombitorlási pert indít a Microsoft ellen. A Macintosh-gyártó szerint az új operációs rendszer grafikus felhasználói felületének számos megoldását – köztük az egymásra helyezhető ablakokat – a Mac OS-ből lopta a redmondi szoftvervállalat. A per végül a Microsoft győzelmével ért véget 1993-ban.

Előzmények

  • 1984. január 22.

    Bemutatják az „1984”-nek nevezett televíziós reklámot, mely az Apple Macintosh személyi számítógépet propagálta. Az először a Super Bowl harmadik negyedében sugárzott hirdetést Ridley Scott rendezte. A felvételen a hősnő piros rövidnadrágban és egy Apple pólóban egy orwelli világon fut keresztül, hogy nekidobjon egy kalapácsot – az IBM-et ábrázoló – Nagy Testvér képének.

  • Csúcsra ért tavaly év végén az Apple

    A vállalat szinte összes eladási és pénzügyi mutatója rekordot döntött a tavaly év végi hajrában. Innen egyelőre lefelé vezet az út.

  • Macem van, liberális vagyok

    Egy friss tanulmány szerint a Mac-felhasználók nyíltabbak és magabiztosabbak az átlagnál. És a liberális gondolkodásúak az Apple gépeit választják.