1906. február 8.

Seattle-ben megszületett Chester Floyd Carlson amerikai feltaláló, akit a fénymásolás feltalálójának tartanak. Találmányának a xerográfia nevet adta (a görög xeros [száraz] és graphein [írás] szavakból). Nem sokkal korábban a magyar Selényi Pál már kidolgozta a fénymásolás alapjait, de a Xerox Corp. megalakulása az amerikai tudós munkájához köthető.

Hirdetés

Selényi munkásságáról és kutatásainak viszonyáról Carlsonéhoz Tar Domokos írt Selényi Pál és a xerográfia című tanulmányában.

Chester Carlson
Chester Carlson 1906-1968

Azóta történt

  • 1968. szeptember 19.

    Egy New York-i moziban, filmnézés közben 62 évesen szívrohamban elhunyt Chester Floyd Carlson amerikai fizikus, feltaláló. akit a fénymásolás feltalálójának tartanak. Találmányának a xerográfia nevet adta (a görög xeros [száraz] és graphein [írás] szavakból). Nem sokkal korábban a magyar Selényi Pál már kidolgozta a fénymásolás alapjait, de a Xerox Corp. megalakulása az amerikai tudós munkájához köthető.

Előzmények

  • Új vezető a Xerox magyar képviseleténél

    A frissen kinevezett román szakember jelentős bevételnövekedésre számít a hazai piacon.

  • A Xerox idén a kkv-kra koncentrál

    A cég szerint Magyarországon is van igény arra a kis- és középvállalatok részéről, hogy a nagyvállalatokhoz hasonlóan kiszervezzék nyomtatóik üzemeltetését.

  • Nagyobb a gond a Xerox gépeivel, mint gondolták

    Vasárnapra kiderült, hogy a gyári beállítások sem óvnak meg egyes típusoknál a számtévesztéstől.