2014. november 21., péntek

Rovat címlap

Rovat címlap

Mozilla blog rovat

8 elemzés, 113 hír

Minden

 • Tíz éve jelent meg a Firefox 1.0

  A Mozilla projekt hivatalosan a mai napon ünnepli a Firefox megjelenésének 10. szülinapját. Az elődnek számító Mozilla Suite böngésző komponensének leválasztásával született meg a Firefox első kiadásra szánt stabil változata, ez volt az 1.0. Azóta nagyot változott a világ, de merre tart ma a Mozilla?

  Mozilla blog 1 hete 59

 • Hétvégén rendezik meg az idei Magyarországi Web Konferenciát

  November 8-án az Óbudai Egyetem Bécsi út 96/B épületében ismét sor kerül a legnagyobb hazai webes seregszemlére a Magyarországi Web Konferenciára.

  Mozilla blog 2 hete 0

 • Játssz a böngészőben!

  A Humble Bundle legújabb csomagja a böngészőben natívan futó játékok világába kalauzolja el vásárlóit.

  Mozilla blog 1 hónapja 6

Hirdetés

Lendítse fel üzletét részletre elérhető, profi számítógéppel!

PR

Cserélje le cége gépeit beruházás nélkül! A gördülékeny átállást beüzemeléssel és adatmentéssel támogatjuk, sőt most kedvezményes díjú MS Office 365 csomagot is igényelhet új gépéhez!

Minden

 • Húszéves a Netscape, és kijött az új Firefox

  Továbbfejlesztett keresési élménnyel, keresési javaslatokkal érkezik a Firefox legújabb asztali kiadása, emellett az OpenH264 segítségével megjött a WebRTC-be a H.264 támogatás. A mobil verzió pedig streamet küldhet a TV-re és lapkezelés is tökéletesedett. Ráadásul hamarosan tízéves lesz a népszerű nyílt forrású szoftver.

  Mozilla blog 1 hónapja 87

 • Tedd ki a nagy képernyőre!

  Mobiltelefonos tartalmak televízión történő megjelenítésére tett ígéretet a Matchstick néven indult közösségi finanszírozású projekt.

  Mozilla blog 1 hónapja 9

 • A szabad szoftveres közösség a SZIN-en

  Idén a Szegedi Ifjúsági Napokon kaptunk lehetőséget arra, hogy bemutassuk a szabad szoftvereket a fesztiválra látogató vendégeknek. Rengeteg kérdést kaptunk, érezhető volt az érdeklődés, és sokak számára már nem volt ismeretlen a szabad szoftverek mibenléte.

  Mozilla blog 1 hónapja 3

 • Android vs. Firefox OS: videók és prezentációk a Mobilkonferenciáról

  2014. szeptember 27-én rendezték meg az Óbudai Egyetem első Mobilkonferencia 1.0 nevű találkozóját. A konferencia az Android és a Firefox OS mobilos operációs rendszerek fejlesztői összehasonlításáról szólt. Cikkünkben a legfontosabb előadásainak prezentációi, illetve videói is megtalálhatóak.

  Mozilla blog 1 hónapja 22

 • Ma este Okostelefon Akadémia a Millenárison

  Ismét itt az ősz és ismét lesz Okostelefon Akadémia. Az ingyenes rendezvény témája az „Internet of things” – a gépek lázadása?

  M2M 2 hónapja 4

 • Újabb események, amelyeken ott lesznek a Mozilla önkéntesei

  Igyekeztünk izgalmas témákat, nagyon jó nemzetközi előadókat hívni a már ismert hazai előadók mellett; és őszintén el kell mondanom: egész izgalmas lesz az ősz Mozilla-szempontból.

  Mozilla blog 2 hónapja 2

 • A Firefox új trükköket tanult

  Az inkrementális fejlesztés eredményeként új HTTP gyorsítótár szolgálja a böngészés gyorsaságát, és biztonság növelése érdekében a böngésző a webhelyek tanúsítványait a megadott hitelesítésszolgáltató tanúsítványához rendelheti.

  Mozilla blog 2 hónapja 19

Minden

 • Ma és holnap Firefox tesztelési nap

  Publikus teszteléssel segíthetik elő a felhasználók a Firefox fejlesztését, még nem késő beszállni.

  Mozilla blog 4 hónapja 7

 • Kinevezték a Mozilla új elnök-vezérigazgatóját

  A Mozilla bejelentette, hogy Chris Beard személyében megtalálta a Mozilla Corporation (MoCo) elnök-vezérigazgatóját.

  Mozilla blog 4 hónapja 0

 • Itt az új Firefox: videófeliratok és malware-védelem

  A böngésző legújabb verziója hatékonyabban védi felhasználóit a malware-programok letöltése ellen és nóvum az is, hogy a WebVTT segítségével natív módon láthatjuk el a videókat képaláírással.

  Mozilla blog 3 hónapja 46

 • Új Firefox kiadási buli – beszámoló

  Van ok az ünneplésre, hiszen a Firefox új, korszerű megjelenése alapos átalakításokat hozott a motorháztető alatt is. A Magyar Mozilla Közösség mellett a világon közel 25 városban tartottak hasonló kiadási bulikat.

  Mozilla blog 5 hónapja 80

 • Az új Firefox rövid pórázra fogja a bővítményeket

  A legfőbb újdonság az Oldalsáv gomb, illetve az oldalsávokat már kiterjesztések is használhatják. Linux alatt a H.264 videókodek és az MP3, valamint az AAC hangkodekek támogatása emelhető ki. A bővítmények közül jó néhány nem indul el, csak külön kattintásra.

  Mozilla blog 5 hónapja 37

 • Firefox OS szakmai nap – beszámoló és az előadások

  Teltházas szakmai napot tartottak a Mozilla hazai közösségének tagjai a Firefox OS-en történő fejlesztés iránt érdeklődök számára. Az alábbi összegzésben felsoroljuk a főbb témákat, és közzétesszük az előadások anyagait.

  Mozilla blog 5 hónapja 18

 • Firefox OS fejlesztői események a héten

  Csütörtökön a Frontend Meetup Budapest mutatja be a Firefox OS háza táján történteket, szombaton a Firefox OS szakmai nap lesz, és a rutinos fejlesztők a Hackerspace rendezvényen dolgozhatnak együtt.

  Mozilla blog 6 hónapja 0

 • A Firefox OS-ről mindenkinek

  A Pentaschool oktatási központ és a Mozilla hazai közössége a platform megismertetésére ingyenes szakmai konferenciát rendez. És lesz Hackerspace is a Firefox OS-ben járatos fejlesztőknek.

  Mozilla blog 5 hónapja 1

 • Új Firefox kiadási buli

  Kiadási bulival ünnepli a Mozilla Magyar Közösség a Firefox „új arcát”. Előadások, filmvetítés és játékok várják a résztvevőket az ingyenes rendezvényen.

  Mozilla blog 6 hónapja 13

 • Jöhetnek a reklámok a Firefoxba

  A felelős alelnök azt ígéri, hogy nem fogják zavaró tartalmakkal terhelni a felhasználókat.

  Mozilla blog 6 hónapja 71

 • A fantasztikus Veletech

  Ismét kint volt a Mozilla standja Magyarország legnagyobb kütyüexpóján. Egy nappal előtte pedig az Okostelefon Akadémia 6.0 rendezvényen is.

  Mozilla blog 7 hónapja 0

 • Teljesen megújult a Firefox

  Történelmének egyik legnagyobb átalakítása után, megújult felülettel, új funkciókkal érkezik a legfrissebb Firefox. Bevezették az egységes személyes adattárolási szolgáltatást, a Firefox Accounts funkciót.

  Mozilla blog 7 hónapja 225

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.