Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt

Hirdetés

Előszó, csomagolás

Egy kicsit félve merem csak kijelenteni, de nagyon szeretem a különféle robotokat. Egy-egy újdonság megjelenése sokkal jobban lázba tud hozni, mint egy okostelefon, épp ezért már évek óta követem a robotporszívók fejlődését, rengeteg modellt lehetőségem is volt kipróbálni, ám a legtöbb esetben csalódnom kellett. Az innováció és a folyamatos fejlődés ugyan évről évre tetten érhető volt, de egyetlen egy olyan modellt sem láttam, ami minőségi módon el tudta volna látni a feladatát, vagy csak legalább egyben hagyta volna a lakást, azaz rá lehetett bízni a takarítást úgy, hogy nem kellett folyamatosan szemmel tartani, hogy merre jár és épp mit tör össze. A robotporszívók iránti érdeklődésemnek több kábel, a gitárom és az ukulelém is kisebb áldozatává vált, úgyhogy egy időre le is tettem arról, hogy efféle eszközök tesztelésére adjam a fejem. Persze tisztában voltam vele, hogy közel sem láttam az összes létező gyártó kínálatát, de inkább levontam a konklúziót, hogy ennek kell még egy kis idő.


[+]

Egyik nap aztán egy CES-en történt bejelentés kapcsán eszembe jutott, hogy érdemes lenne futni még egy kört, hátha a frissebb modellek már megfelelnek az én elvárásaimnak is. Fel is kerestem a Samsung hazai ügynökségét, akik valahonnan előszedtek nekem egy PowerBot VR9000 típusú robotot, ami egyáltalán nem egy friss modell, tavaly előtt szeptemberben mutatták be a berlini IFA kiállításon. Ennek kapcsán eszembe is jutott, hogy talán egy kicsit erőteljesebben ragaszkodhattam a teszteléshez, mint az ideális lenne, de mint utólag kiderült, több szempontból is nagyon szerencsés, hogy így alakult a dolog. Egyrészt mert életemben először egy olyan tárgyat tudtam kipróbálni, ami nem éppen egy új eszköz, már a dobozán is látszik, hogy valószínűleg újságírók tucatjai használták előttem. Másrészt megkaptam az első olyan robotporszívót, amit érdemben használni is tudtam, ennek köszönhetően pedig az olvasók részéről érkező érdeklődés esetén elképzelhető, hogy a lapcsaládunk új típusú tartalommal gazdagodhat.


[+]

A doboz tehát le volt harcolva, ragasztószalagok tartották össze, amire csak az lehet a magyarázat, hogy más újságíró kollégák is lelkesedtek a VR9000-ért, és az indokoltnál agresszívabban tépték fel a csomagolást, pedig az amúgy elég jól nyílhatott fénykorában. Tartozékokból szép számmal kapunk, ami egy efféle terméknél amúgy nem egyedi dolog. Jár hozzá egy távirányító, pót-porszűrő, töltőállomás, valamint egy virtuális fal is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények