Hogyan nyomtathatunk a legolcsóbban?

Hirdetés

Tintasugaras olcsóbban – vannak alternatívák?

Vajon mennyit takaríthatunk meg azzal, ha utángyártott patront használunk eredeti helyett? Az a helyzet, hogy a fentiekhez képest nem sokat, de kétségkívül olcsóbb nyomtatókkal is érhetünk el hasonlóan kedvező költségeket. Az alternatív gyártók általában azoknál a kellékanyagoknál tudnak nagy árkülönbséget villantani, ahol a nyomtatókazetta nem tartalmaz nyomtatófejet, tehát a trikolor patronok nagy részénél nem (egy eredeti Canon CL-513 kazetta kb. 6200 Ft, míg egy alternatív 4790 Ft). Ugyanakkor a színenként cserélhető patronoknál markánsabb a különbség, a CLI-551 multipack (4 patron) eredetileg kb. tízezer forint, ugyanez utángyártottból háromezer.

Számos tesztet olvashattunk arról, hogy az utántöltő kioszkokban található vagy a házilag bevethető kitekkel teletankolt tintapatronok minősége nagy mértékben elmarad a kívánttól. Ezekkel személyes tapasztalataink alapján is nehéz vitába szállni, szinte biztos, hogy gondjaink adódnak, ha ebbe az irányba indulunk el – mi nem javasoljuk. A tonerkellékek kapcsán elmondottak itt is érvényesek: válasszunk körültekintően tintakazetta/tintapatron utángyártót és újratöltőt. Ha párszáz forintnál többre tartjuk magát a nyomtatót, amivel dolgozunk, akkor különösen tartózkodjunk az „univerzális” utántöltő kitek használatától. Nehéz ugyanis elhinni, hogy a teljesen eltérő fejtechnológiával és tintával dolgozó rendszerek mind szépen muzsikálnak majd ugyanattól a 900 Ft-os tintatanktól.

Legtöbbet persze akkor takaríthatunk meg, ha olyan nyomtatót veszünk, amilyenre szükségünk van – de ez már egy másik cikk témája.

Nyomtató toner újratöltés

Azóta történt

  • Dolgozna call centerben? És ha nem annak látszik?

    Az online szállásközvetítő új irodát nyitott. Nem éppen klasszikus elrendezés és rengeteg természetes anyag jellemzi.

Előzmények

  • A nyomtatók jövője: egyre több drága készülék és mobilos nyomtatás

    Az OKI magyar képviselete sikeres évet zárt tavaly, és ez főképp a fehér toneres készülékeknek köszönhető, de jól teljesítettek a színes nyomtatóknál és a kellékanyagoknál is.

  • A HP is beszáll a 3D nyomtatásba

    A cég júniusban fogja ismertetni a területre vonatkozó terveit, és első körben a vállalati szektorra fog koncentrálni. Meg Whitman vezérigazgató szerint a HP nyomtatói komoly minőségi ugrás kínálnak majd.