Magyar torrentper, HDD és SSD hízókúra

Hazai torrentper, e-matrica kisokos, űrkiállítás

A Ceglédi Járási Ügyészség szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok különösen nagy vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt vádat emelt egy hazai torrentoldal tulajdonosai ellen. Legalább 1900 filmről van szó, az ügyészség közlése alapján több mint 360 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak.

Az idén januártól már Magyarországon is elérhető Netflix itthon mindössze az amerikai kínálat alig hatodát nyújtja, de az USA-n kívül mindenhol kevesebb a tartalom. Emiatt a felhasználók különböző trükkökkel igyekeznek elérni az összes filmet és sorozatot, ami ellen a szolgáltató egy friss bejelentés szerint határozottan fel fog lépni néhány héten belül.

Hirdetés

A Skype tíz éve képes videóhívásra, az évfordulóra a mobilos csoportos videóbeszélgetések megjelenésével készül a Microsoft. Hamarosan érkeznek majd a frissítések a különböző platformokra.


(forrás: appleinsider) [+]

A töredezettség lehet a legnagyobb kihívás idén az Android számára; a G Data biztonsági cég úgy számol, hogy az androidos telefonok és tabletek 80 százalékán ismert biztonsági réseket tartalmazó operációs rendszer található. A frissítések ütemezésén és módján is változtatni kellene, hogy a felhasználók biztonságban érezhessék magukat.

A Telekom ügyfelei csütörtök délelőtt a mobilinternet akadozását (majd eltűnését), illetve bizonyos esetekben hanghívással kapcsolatos hibákat is észlelhettek. A vállalat délutánra állította helyre a szolgáltatásait, a problémáról részletes tájékoztatást nem adtak. Az MTI-hez eljuttatott közlemények csak a hiba tényét, majd annak elhárítását tartalmazták.

Egyre több gyártó dolgozik M2M megoldásokon, új szereplőkkel van tele a piac. Sok, tapasztalattal nem rendelkező startup is belevág IoT eszközök fejlesztésébe, ám a biztonsági szempontok nincsenek elég elöl a rangsorban. Így fordulhatott elő, hogy a Ring kaputelefonja egyszerű szövegben tárolta a hálózati adatokat, például a jelszót.

Biztonsági hiba a Ring kaputelefonjában
Biztonsági hiba a Ring kaputelefonjában [+]

Az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy a munkáltató a munkahelyi postafiók megfigyelésével nem követ el törvénysértést, az alkalmazott jogait nem sérti, hiszen joggal feltételezi, hogy abban nem talál magánéleti levelezést. A főnök tehát ellenőrzési céllal vizsgálódhat a céges leveleink között.

A Google eljutott az első miniverzumba: immár a hamburgi Miniatur Wunderland már a Street View segítségével is bejárható. A keresőóriás és partnere az autókra és a vonatokra is kamerákat szerelt, még werkfilmet is forgattak a felvételek készítéséről.

Mindeközben mélyponton a GoPro: a befektetők az elmúlt évek növekedési pályáját szeretnék látni, ám a Hero 4 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, lassultak az eladások. A távol-keleti vetélytársak is szorongatják az akciókamerákat értékesítő vállalatot, az üzleti évet várakozások alatti eredménnyel teljesítették. Közel negyedével esett a hírek hatására a részvényárfolyam.

Gateway To Space kiállítás
Gateway To Space kiállítás [+]

Január 31-ig érvényesek a tavaly vásárolt éves autópálya-matricák, sokan már tervezgetik, hogy a változtatások figyelembevételével mit és hogyan vásároljanak idén. Nem mindegy, melyik szolgáltatást vesszük igénybe, mindenhol vannak előnyök és hátrányok egyaránt. Érdemes vetni egy pillantást az itt található táblázatra, hogy képbe kerüljön a kényelmi díjak, illetve egyéb opciók tengerében.

Ha pedig hétvégi programon töri a fejét, a mai naptól látogatható Gateway to Space kiállítást javasoljuk, ahol az eredeti, űrkutatás során használt tárgyak (például holdkőzet) mellett rakéták és űrkapszulák élethű másaival és szimulátorokkal várják. A kiállítás március 15-ig tekinthető meg a budapesti Millenárison.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!