Kipróbáltuk a Netflixet

Kipróbáltuk

A regisztrációt követően meg kell jelölni néhány filmet vagy sorozatot amit érdekesnek tartunk, a Netflix ez alapján javasol majd más tartalmakat személyre szabottan, ameddig nem kezdjük el aktívan használni a szolgáltatást, onnantól kezdve ugyanis az előzmények is számítanak természetesen. Éppen ezért érdemes mindenkinek külön profilt használnia.

Hirdetés

A beállításokban lehetőség van szülői felügyelet aktiválására, ezzel a szókimondó, durva, vagy egyéb okból nagykorúaknak szánt tartalmak eltüntethetőek, jelszóhoz köthetők. A feliratok betűtípusa, színe, mérete, háttere, árnyékolása mind-mind szabadon állítható.


[+]

A gyerekeknek szóló szekcióban animációs- és mesefilmek mellett élőszereplős műsorokat is találunk, nem hiányzik Shrek (összesen 7 címmel), de van Pokémon, sőt még a Grease is. Összesen 24 kategóriából választhatnak a fiatalok. A felnőtteknek szóló tartalmak 10+1 (a sorozatokkal) kategóriára bontva érhetők el, az Élet széptől a Kill Billen keresztül Batman, Daredevil, vagy éppen a Super 8 is megtalálható a jelenlegi kínálatban. Ezt fontos kiemelni, a filmek terjesztési jogai ugyanis nem örökre szólnak. Az amerikai választékhoz képest sokkal kevesebb film és sorozat érhető el Magyarországról, szerencsére az egyhónapos próbaidő alatt mindenki el fogja tudni dönteni, megfelelőnek tartja-e, vagy sem.

A sorozatepizódok lejátszását nagyon okosan oldották meg, az első megtekinteni kívánt rész esetén intróval együtt jelennek meg, amennyiben be van kapcsolva a folyamatos lejátszás (alapértelmezetten így van), akkor az adott részt követően sem az előzményeket, sem a bevezetőt nem kell újra megnézni vagy áttekerni, ezeket elegánsan átugorja a lejátszó.


[+]

Az elérhető tartalmak pontos listáját nem találtuk, nem véletlenül: a koncepció az, hogy az ember regisztrál, böngészni kezd, és ha már arra jár, úgyis belekattint valamelyik filmbe vagy sorozatba. Pár órával ezután pedig már nem is érti, hogy tudott eddig kábeltévén élni.

A szolgáltatást a kínálat mellett ugyanis a felhasználói felület adja el, ezt nagyon eltalálták a készítők. Az sem utolsó szempont, hogy legálisan, jó minőségben juthatunk hozzá a napi néznivalóhoz, már csak a választható címek számának kellene közelebb kerülnie az amerikai kínálat méretéhez.

A pörgetés gyors, a betöltés, a kép- és a hangminőség rendben van, akár a kábeltv előfizetési díjakhoz, akár a mozijegyek áraihoz mérjük a Netflix költségeit, nem tűnik túlzónak az előfizetési díj. Az apró figyelmességek és a folyamatosan érkező tartalmak, melyek az amerikai megjelenésekhez igazodnak, felteszik a koronát a szolgáltatásra. Az angolul kevésbé, vagy egyáltalán nem beszélők viszont nem fogják értékelni mindezt, számukra a lokalizált tartalmakkal operáló megoldások jelenthetnek (olcsóbb) vigaszt.

Azóta történt

Előzmények