Hűsítő tuning és fagylalt, forrósodó Windows hangulat

Hirdetés

Apadó nm-ek, hűsítő tuning, Windows 10 még mindig

Ezen a héten nem csak a forróságot éreztük meg, hanem részben az uborkaszezont is. Persze a Windows 10 közelgő startja ezt elviselhetővé tette, hiszen ha folyamatban is vannak a nyaralások, a termékbejelentések surranópályán azért megtörténnek.

A legfőbb témát a héten a chipgyártás szolgáltatta, hiszen kiderült, hogy a TSMC szállítja az első 16 nm-es lapkákat, de emellett azt is meg lehetett tudni, hogy a vállalat a 7 nm-es node-on csak kipróbálná az EUV-t. A Samsung is bejelentette a 10 nm-es node-ra vonatkozó útitervét, míg az UMC elárulta, hogy megkezdték az AMD-nek tervezett interposer tömeggyártását. Utóbbi lapka szolgál a Fiji kódnevű lapka alapjának, amely a Radeon R9 Fury és Fury X VGA-kon található meg. Utóbbi két termékről pont a héten jelentettük meg tesztünket.

Richard Huddy, az AMD vezető játékszakértője
Richard Huddy, az AMD vezető játékszakértője

Az E3 óta virtuális valóságot is hatalmas érdeklődés övezi, hiszen egyrészt tényleg fantasztikus élményről van szó, másrészt nem sok cég örülne annak, ha elbukna a piacon. Az AMD előre felkészült, hogy ez ne történjen meg, így bejelentették az LDK nevű komplett fejlesztőcsomagot, amely egyrészt biztosítja a programozóknak a szükséges fejlesztési alapot, másrészt garantálja a felhasználóknak a program jó minőségű futtatását a megegyező futtatási környezetek által. Ezzel kapcsolatban azt is kiderítettük, hogy mi lesz a sorsa a Mantle API-nak, és ez jelen pillanatban, Richard Huddy, az AMD vezető játékszakértőjének válasza alapján részben a virtuális valósághoz kapcsolódik szorosan. Eközben egyre erősödnek azok a pletykák, melyek szerint a Nokia is szeretné kitépni a maga szeletét ebből a tortából.

Az Intel háza tájáról egyelőre csak különböző szivárgások érkeznek az új Skylake kódnevű lapkáról, például kiderült, hogy a vállalat megváltoztatja IGP-inek számozását, így a partnereknek és a vásárlóknak is sokkal egyértelműbb lesz, hogy mit is vesznek.

Hazai Haswell tuning
Hazai Haswell tuning

A tuning is sok szerephez jutott az elmúlt napokban, de csakis a folyékony nitrogén gondolatának hűsítő hatása miatt. Itthon a Haswell, míg külföldön a Skylake lett komolyan behűtve a magas órajel reményében. De volt itt VGA-tuning is, illetve a Gigabyte versenyre hívta a tuning szerelmeseit.

ASUS Chromebook Flip C100
ASUS Chromebook Flip C100

A mobil termékek piaca, ha nem is pezsgett, de Samsung Galaxy Tab S2 tabletek és ASUS Chromebook Flip C100-at szült, illetve a héten leteszteltük az ASUS Chi tablet-notebookot és notebook-tabletet.

A Windows 10 is elmaradhatatlan része volt a hétnek. Többek között az AMD hozzákötötte az új operációs rendszerhez az új A8-7670K-s APU-t, de ez persze egy marketingstratégia, vagyis nem jelenti azt, hogy a korábban megjelent Kaveri és Godavari kódnevű megoldások nem támogatják ugyanúgy a Microsoft új fejlesztését. Az is kiderült, hogy a Windows 10 terméktámogatása tíz éves lesz, illetve a megjelenés előtt elkezdtük vizsgálgatni a rendszert; az eddigi eredményeinket a következő oldal első bekezdése bővebben is részletezi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!