Musk azt mondja: a gondolatával mozgatja az egeret a Neuralink első betege

Elon Musk azt mondja, hogy a jelek szerint teljesen felépült a Neuralink első agyi chipes betege, és már a gondolataival tudja irányítani a számítógépes egeret.

Mint ismert, a Neuralink első betege már megkapta a vállalat agyi chipjét, Elon Musk most pedig közölte: az illető teljesen felépült a jelek szerint, és képes a gondolataival irányítani a számítógépes egeret.

Musk szerint jól haladnak, úgy tűnik a teljes felépülés mellett nincsenek mellékhatások, legalábbis nem tudnak ilyesmiről. Az X-en közölt bejegyzése alapján a beteg a gondolataival mozgatja a képernyőn az egeret. Most a Neuralink megpróbál minél több egérkattintást elérni ilyen módszerrel.

Az emberi kísérletekhez való toborzásra szeptemberben kapott engedélyt a cég, az első chipet (agy-számítógép interfész implantátumot) a múlt hónapban ültették be egy betegbe műtétileg.

A Neuralink szerint az első céljuk az, hogy a beteg tudjon számítógépes egeret és billentyűzetet irányítani a gondolataival. Később gyors műtéti eljárásokkal ültetnék be a chipet, és gyógyítanának vele olyasmit, mint az autizmus, a depresszió vagy a skizofrénia, elhízás.

Azóta történt

Előzmények