Mindenki AI-t akar, már 2025-re is eladták a HBM chipeket

Az SK Hynix jelezte: akkora a terjeszkedés az AI-szolgáltatások piacán, hogy 2024-re az összes, 2025-re közel az összes HBM chipet eladták.

Az utóbbi napokban keringő üzleti beszámolókból sok trend körvonalazódik – például az is, hogy az a cég, amely az AI-megoldásokat szolgálja ki valamilyen módon, vagy fejleszti, alapvetően kedvező számokat hoz, ha nem, akkor is bíznak benne a befektetők.

Az AI-őrület tehát egyre nagyobb. Itt van mindjárt az SK Hynix, amely azt mondja, az AI chipekhez használt HBM memóriachipeket 2024-re már teljesen eladták, 2025-re pedig közel mindet eladták, mivel a cégek nagyon agresszív módon terjeszkednek az AI-szolgáltatások piacán.

Az SK Hynix a világ második legnagyobb memóriachip-gyártója, a legújabb, 12-rétegű HBM3E mintáit pedig már májusban szétküldik, a sorozatgyártást a harmadik negyedévben indítják el.

Az éves kereslet várhatóan 60 százalékkal növekszik majd közép-és hosszú távokon is, mivel az adat- és AI-modellek méretei tovább növekednek, mondta el a vezérigazgató.

A HBM chipek kapcsán 3,87 és 3,9 milliárd dolláros befektetést eszközöl a cég az amerikai Indiana államban és a hazai piacán is. Ezúttal állítólag ezek más befektetések, ugyanis az igényeket ismerik, a kapacitást azután növelik, hogy konzultáltak az ügyfelekkel.

Azóta történt

Előzmények